Pojačano prisustvo policije na maturskim proslavama

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, održali su sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola u cilju prikupljanja informacija o organizovanju maturskih proslava i pratećih aktivnosti.

Tom prilikom se došlo do informacije da će na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka, održati maturske proslave u dvije osnovne škole i to: osnovna škola „Petar Kočić“ u mjestu Imljani, opština Kneževo i osnovna škola „Meša Selimović“ u mjestu naseobina Lišnja, opština Prnjavor i u jednoj srednjoj školi JU „Gimnazija“ Prnjavor.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 01.06.2020. godine, dozvoljava se održavanje maturskih proslava, a istim zaključkom su definisane obaveze direktora škola u pogledu načina organizovanja proslava.

Tokom održavanja maturskih zabava biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, gdje će se vršiti pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.

Apelujemo na maturante da se pridržavaju preporuka i uputstavahigijensko – epidemijoloških službi, te da se tokom maturskih proslavasuzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, koje bi moglo dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da u slučaju konzumiranja alkohola ne upravljaju vozilom, jer na taj način štite svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

 

Izvor:(MUP RS)

 

 

Ostavite komentar: