Zahvalili se Dodiku i opštini: Porodica Badnjar srećna što će dobiti novu kuću

Višečlana porodica Badnjar iz Tjentišta uskoro bi trebalo da dobije krov nad glavom, zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i opštini Foča.

Ovu porodicu koja živi u nehumanim uslovima juče je posjetio Dodik i tom prilikom obećao pomoć za rješavanje stambenog pitanja.

Dodik je rekao da je prvi zadatak obezbijediti zemljište, zatim slijedi izrada projekta, pa gradnja kuće.

Porodici Badnjar ova pomoć znači mnogo jer, kako su istakli, trenutno žive u jako teškim uslovima.

“Živimo u opštinskoj zgradi koja nema ni ono osnovno za život. Krov prokišnjava, zidovi samo što se nisu urušili, kupatila nemamo. Uslovi u kojima živimo su jako loši. Zaista ne znam kako bismo s djecom ovdje preživjeli zimu”, rekao je otac NJegoš Badnjar.

Porodica Badnjar ima pet kćerki, a novog člana porodice trebalo bi da dobiju za nekoliko dana.

“Supruga i ja se borimo, radimo. Od posla ne bježimo, ali stambeno pitanje nismo mogli riješiti. To je, ipak, veća investicija u koju samostalno nismo mogli ući. Radim u Nacionalnom parku, a predsjednik Dodik mi je obećao da ću dobiti i stalno zaposlenje, tako da se naši snovi polako ostvaruju”, naveo je Badnjar.

Ova porodica se bavi i poljoprivredom, ima nekoliko krava, a mlijeko prodaje mljekarama koje su joj izašle u susret oko nabavke mašina i junica. Nadaju se da će predstojeću zimu dočekati u novom domu.

“Želim da u ime porodice i u svoje lično ime zahvalim Dodiku što je odlučio da nam pomogne i što će omogućiti da moja djeca u budućnost koračaju lakše. Sad vidimo da nismo sami i zaboravljeni”, rekao je Badnjar.

Ostavite komentar: