Zabrinjavajući trend: Posljednjih dana povećan broj zaraženih u Srpskoj

Može se reći da se epidemiološka slika u Republici Srpskoj ponovo pogoršava, s obzirom na to da je u posljednjih sedam dana registrovano 128 novih slučajeva zaraženih virusom korona.

Nakon popuštanja mjera očekivano je bilo da će doći do blagog porasta, međutim brojke koje svakodnevno objavljuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite podsjećaju na one koje su bile aktuelne tokom vrhunca pandemije.

Republika Srpska nije jedina koja bilježi povećan rast broja zaraženih. Srbija najavljuje povratak restriktivnih mjera zbog povećanja broja zaraženih.

Na svu sreću, broj smrtnih slučajeva nije povećan.

Danas je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik poručio da situacija sa koronom i dalje prijeti da bude ozbiljna i da bi Vlada i Krizni štab trebalo da poduzmu dodatne potrebne mjere kako bi se suzbilo širenje virusa.

“Očigledno da, svi smo olako shvatili i prihvatili – u regionu mislim – da je korona virus prošao, to nije tako, naprosto nije tako, i trebamo da vidimo na koji način sada nama ovdje prijete druge destinacije iz okruženja gdje vidimo da se to pojačava”, kaže Dodik.

Izvor: ATV

Ostavite komentar: