Zabranjeno okupljanje grupi “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci

Iz grupe “Pravda za Davida” saopšteno je za BL PORTAL”, da je Davidova majka Suzana Radanović danas od strane MUP-a RS dobila rješenje o zabrani održavanja skupa u nedjelju 21.7.2019. godine na Trgu Krajine u Banjaluci.

“Mi kao neformalna grupa građana osuđujemo potez MUP-a Republike Srpske pogotovo zbog činjenice da je navedeni skup zatražila majka ubijenog Davida Dragičevića. U zahtjevu za održavanje skupa navedeno je da se ne bi koristili transparenti ni ozvučenje i da bi broj okupljenih bio maksimalno 50. Uprkos tome, održavanje skupa je zabranjeno.

Od mjeseca marta do danas su podnesena od strane pojedinaca (fizička lica imenom i prezimenom) ukupno 4 zahtjeva MUP-u za održavanje mirnog okupljanja na Trgu Krajine povodom nerazjašnjenog ubistva Davida Dragičevića, ali svaki put do sada je policija donosila rješenje o zabrani održavanja što dokazuje i potvrđuje ono što sve vrijeme govorimo – ljudima koji podržavaju porodicu Dragičević u borbi za pravdu za njihovo ubijeno dijete je zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine. Na taj način se po ko zna koji put krše osnovna ljudska prava (prije svega pravo na okupljanje) koja su garantovana Ustavom ove zemlje, što smatramo apsolutno poražavajućim i neprihvatljivim, navodi se u saopštenju grupe “Pravda za Davida” koje je dostavljeno redakciji BL PORTAL-a.

Rješenje o zabrani okupljanja u cjelosti možete pogledati ovdje

 

(BL PORTAL)

Ostavite komentar: