Za vikend “Dani zime na Kozari”

29.01.2019. | 15:38

Na Mrakovici će za vikend biti održana tradicionalna privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” koju 13. put organizuju grad Prijedor, Nacionalni park “Kozara”, te turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

Direktor prijedorske Turističke organizacije Amira Ganić potvrdila je da će prvog dana manifestacije u subotu, 2. februara, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” biti održan planinarski marš.

Ona je navela da će istog dana, u organizaciji Planinarskog skijaškog društva “Ljubijski rudar”, biti održan ski-kup u tri kategorije – srednjoškolci, stariji i mlađi osnovci.

Ganićeva je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da je centralna manifestacija “Dani zime na Kozari” planirana za nedjelju, 3. februar.

“Centralna manifestacija `Dani zime na Kozari` će u nedjelju, 3. februara, obuhvatiti sportska takmičenja gradova i opština Potkozarja i okruženja te gastro takmičenja”, rekla je Ganićeva.

Ona je najavila učešće 31 gastro ekipe, i to osam škola, 12 lovačkih udruženja i 11 odreda i planinarskih društava.

“Za sve učesnike i posjetioce biće obezbijeđen besplatan prevoz – iz Prijedora 13 autobusa, iz Gradiške dva, iz Banjaluke i Kozarske Dubice po tri, te po jedan autobus iz Oštre Luke i Novog Grada”, navela je Ganićeva.

Za posjetioce koji dolaze automobilima obezbijeđen je parking prekoputa restorana “Bijele vode” i kod Sportskog centra “Benkovac”, odakle će biti organizovan autobuski prevoz do Mrakovice.

Ulaz u Nacionalni park “Kozara” će u toku trajanja ove manifestacije biti naplaćivan po promotivnoj cijeni – jedna KM.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend “Bećari”, Gradiški tamburaši, pjevačke grupe kulturno-umjetničkih društava “Knešpolje” iz Knežice, “Јabuka” iz Kozarske Dubice i “Una” iz Novog Grada.

Svečano otvaranje centralne manifestacije predviđeno je za nedjelju u 11.00 časova, a proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje od 15.00 do 15.30 časova.

Pokrovitelj 13. manifestacije “Dani zime na Kozari” je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i brojni prijatelji manifestacije.

 

Izvor:(RTRS)