Za dan 77 prekršaja u saobraćaju na području Policijske uprave Banjaluka

BANJALUKA – U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Banjaluka, 04. juna u vremenskom periodu od 07 do 22 časova, sprovedena je akcija pojačane kontrole u saobraćaju usmjerene na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima i poštivanja saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka koji učestvuju u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 77 učesnika u saobraćaju.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 50 vozača od kojih je 38 sankcionisano zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu i 12 vozača je sankcionisano po drugim osnovama.

U navedenom periodu ukupno je kontrolisano 27 pješaka i istima je izdato ukupno 27 prekršajnih nalog zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

Ovom prilikom podsjećamo vozače da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da je vozač dužan da zaustavi vozilo pred obilježenim pješačkim prelazom da bi propustio pješake koji prelaze ili stupaju na pješački prelaz ili nedvosmisleno pokazuju namjeru da pređu preko pješačkog prelaza.

Podsjećamo pješake, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 Ostavite komentar: