Za borbu protiv ilegalnih migracija 70.000 KM: Pomoć Bosanskom Petrovcu, Krupi i Bihaću

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije pružio je finansijsku pomoć od 70.000 KM za borbu protiv ilegalnih migracija opštinama Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa i gradu Bihaću.

Ova finansijska pomoć namijenjena je za sprečavanje i kontrolu ilegalnih migracija s ciljem podizanja bezbjednosti u srpskim povratničkim mjestima, saopšteno je iz Sekretarijata.

Pomoć je pružena opštini Bosanski Petrovac za adaptaciju i izgradnju javne rasvjete u povratničkim mjestima Vrtoče i Grad dva, opštini Bosanska Krupa za adaptaciju i izgradnju javne rasvjete na dionici puta između graničnog prelaza Dobrljin i povratničkog naselja Ivanjska, te gradu Bihaću za adaptaciju javne rasvjete u povratničkim mjestima Martin Brod i Pritoka i sanaciju mosta u Martin Brodu.

Analizom novonastale situacije u Unsko-sanskom kantonu, izazvanom povećanim prilivom migranata i promjenom migrantskih ruta kretanja, a na osnovu zahtjeva za finansijsku pomoć, Sekretarijat je pružio ovu pomoć iz sredstava predviđenih Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za ovu godinu.

Vlada Republike Srpske je usvojila odluku Sekretarijata za pružanje finansijke pomoći u sprečavanju ilegalnih migracija u Bihaću i opštinama Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa.

Ostavite komentar: