Za bolju bezbjednost građana: Još četiri “Despota” za MUP Srpske

MUP Srpske bogatiji je za još četiri Despota. I njih će koristiti Specijalna antiteroristička jedinica. Ponos su Republike Srpske jer su u Srpskoj i proizvedeni. Ono što je najvažnije zaduženi su za bezbjednost svih građana, kaže ministar Dragan Lukač.

U slučaju bilo kakvih nemira, ali i elemenarnih nepogoda, pripadnici SAJ-a spremni su da, uz pomoć Despota, odgovore na svaki izazov. Osmišljen je zajedničkim snagama MUP-a Srpske i Tehničko remonta Bratunac.

“Uspjeli smo da napravimo oklopno vozilo sa veoma dobrim performansama koje zadovoljava sve potrebe i koje služe za potrebe MUP-a konkretno Specijalne antiterorističke jedinice,služiće i za bezbjednost svih građana biće potrebno u bilo kojem slučaju da zaštiti naše građane”, kaže ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Novi “Despoti” stigli su dva mjeseca ranije nego što je planirano. Još dvadeset bi trebalo da bude proizvedeno naredne godine. Neće svi biti na usluzi MUP-u. Za njih su se zainteresovali i u svijetu nakon što su predstavljeni na nekoliko sajmova vojne industrije.

“Ovim vozilom koje smo zajedno razvili sa MUP-om i SAJ-om je sve bolje, ono kao takvo služiće svim građanima,ne prijeti nikoe a mi pronalazimo tržište da vozilo “Despot” bude svuda u svijetu”, kaže Slaven Ristić, direktor Tehničkog remonta Bratunac.

MUP-u iz Bratunca stiže i oko 1 500 novih pištolja marke er es 9. Planirani su i novi projekti, a ono što je sigurno je će biti još “Despota” koji MUP-u stižu kao pojačanje.

MUP Republike Srpske sada ima ukupno devet “Despota”. Početkom naredne godine trebalo bi da stigne i deseto vozilo. Svi oni imaju specifična imena a kako saznajemo, jedan od novopristglih nosiće ime po Svetom Vasiliju Ostroškom.

Ostavite komentar: