Za bivše funkcionere i dobitnike visokih priznanja: U Doboju organizovan prijem povodom Dana grada

Za bivše funkcionere i dobitnike visokih priznanja u Doboju danas je organizovan prijem povodom Dana grada koji se obilježava na Vidovdan.

Nekadašnji gradonačelnik Doboja Obren Petrović pohvalio je nasljednika na toj funkciji Borisa Jerinića jer je uspio da uspostavi dobru političku saradnju sa institucijama Republike Srpske i BiH, zahvaljujući kojima se realizuju brojni projekti.

Među tim projektima, Petrović je izdvojio izgradnju auto-puta, nove bolnice, rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica.

Petrović, koji je sada poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, poručio je da svako vrijeme nosi svoje breme.

“Kada sam preuzimao funkciju upoznat sam o tome da je od 1950. pa do 1952. godine tadašnji funkcioner kupio traktor za potrebe prskanja ulica, a što se ranije radilo zapregom”, naveo je Petrović i podsjetio da je svaki naredni fukcioner tokom svog mandata postepeno unapređivao grad.

Današnjem prijemu prisustvovao je nekadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Dragan Mikerević koji je istakao da grad Doboj danas mijenja svoj izgled i da građani mogu biti zadovoljniji, poručivši da je obaveza aktualnog rukovodstva da iznjedri kadrove koji mogu nositi breme Doboja kao regionalnog centra.

On je naveo da su nosioci javnih funkcija u prethodnom periodu više vodili računa o moralnim vrednostima i opštoj klimi kako bi zadržali povjerenje građana, te naveo da bi se teško snašao u današnjem burnom vremenu pod uticajem društvenih mreža, interesovanja, informacija i konfliktnih situacija.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je novinarima da se radi o tradicionalnom prijemu oko 17 nekadašnjih funkcionera i zaslužnih građana koji su, svako iz svoje oblasti, dali značajan doprinos afirmaciji grada i ostavio pečat svoga vremena.

Učesnicima prijema uručene su knjige “Na Drini Ćuprija” i po 1.000 KM za penzionere i dobitnike priznanja.

Današnjem prijemu prisustvovali su i nekadašnji srpski član Predsjedništva BiH Borislav Paravac, nekadašnji predsjednik Skupštine grada Doboj Sanja Vulić, nekadašnji predsjednik Okružnog suda u Doboju Krešimir Zubak, Akademski vajar Drago Handanović.

Ostavite komentar: