Vulin u Istočnom Sarajevu: Srbija prvačićima poklanja interaktivne bukvare o bezbjednosti u saobraćaju

Na Srbiju se uvijek možete osloniti, poručio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin u Istočnom Sarajevu, gdje su prvačićima OŠ “Sveti Sava”, podijeljeni interaktivni udžbenici o bezbjednosti u saobraćaju.

U cilju vaspitanja bezbjedne generacije od pješaka do vozača, kao i u Srbiji, svim prvačićima u Srpskoj danas će biti podijeljeno devet hiljada interaktivnih bukvara “Pažljivkova pravila”, dok će djeca predškolskog uzrasta dobiti bojanke.
“Na ovaj način djeca uče da bude sigurna i bezbjedna, ali i još jednu važnu stvar, da je njihova Srbija uvijek tu za njih i da od njihovih prvih koraka je tu da brine o njima i njihovoj bezbjednosti i da se na Srbiju uvjek mogu osloniti”, rekao je Vulin.
Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije Duško Pešić istakao je da su udžbenici interaktivni uz pomoć aplikacije koja oživljava lik Pažljivka.
“Djeca i dok ne nauče čitati već mogu da uče o saobraćaju”, dodao je Pešić.
Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Novica Krunić istakao je da prvi školski koraci u saobraćaju treba da budu tvrdi, zdravi i bezbjedni.

Ostavite komentar: