Vrijedna donacija za građane BiH: Obezbijeđeni testovi za otkrivanje korone

Kineske fondacije „Fosun Foundation“ i „Cancer Foundation“ dodijelile su pomoć građanima BiH za borbu protiv Covid – 19, ukupne vrijednosti 104.000 dolara.

Ministarstvo civilnih poslova BiH iz donacije „Fosun Foundation“ Veterinarskom fakultetu u Sarajevu uručila 2.827 PCR testova, Institutu za javno zdravstvo RS 1.733 i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko distrikta 240 testova. Ova donacija je uručena 12. avgusta, a njena ukupna vrijednost je 34.000 dolara.

Druga donacija je uručena juče, a za BiH ju je isporučila „Cancer Foundation“., saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Građanima BiH dodijeljeni su Combo IgM/IgG brzi testovi, od čega je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH dobio 2.945 komada; Institut za javno zdravstvo RS 1.805 komada i Pododjel za javno zdravstvo Brčko distrikta 250 komada. Vrijednost ove donacije je 70.000 dolara.

Ovu donaciju za građane BiH osigurale su fondacije Narodne Republike Kine, aone predstavljaju još jednu u nizu dosadašnjih pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv opakog virusa, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: