Vozila ponovo mogu magistralnim putem Banjaluka – Jajce, ali jednom trakom

Dionica magistrale od Banjaluke prema Jajcu u mjestu Dabrac, gdje se nedavno dogodio veliki odron, ponovo je od juče otvorena za saobraćaj, ali samo jednom trakom.

Nakon 18 dana potpune obustave saobraćaja na dionici magistralog puta (M16) od Karanovca do Crne Rijeke, vozila sada mogu prolaziti naizmjenično, a saobraćaj reguliše semafor.

Rješenje za izmjenu režima saobraćaja na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac – Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, donijelo je Ministarstvo saobraćaja i veza RS, po zahtjevu preduzeća „Mrkonjićputevi“, potvrđeno je za Srpskainfo iz ovog ministarstva.

-Izmjena režima saobraćaja će se provoditi od 06. marta do saniranja oštećenja na magistralnom putu i sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja, odnosno za vrijeme izvođenja radova na sanaciji oštećenja na putu i provođenja mjera potrebnih za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja do kojih je došlo usljed odrona – navode iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Kako saznajemo, odluka da se u ovom mjestu počnu propuštati vozila donesena je nakon što je komisija “Puteva Republike Srpske“ sagledala stanje i opasnost za dalje odvijanje saobraćaja u ovom mjestu koja prijeti i nakon odrona, s obzirom na to da su vidljive pukotine na kosinama usjeka gdje se prethodno odronila velika količina kamena.

 

 

Ostavite komentar: