Vozači, strpljivo i oprezno u saobraćaju zbog odrona! Stanje na putevima u BiH jutros izgleda ovako

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, dok odrona ima u usjecima i pored kamenih kosina, pa vozači treba da voze maksimalno oprezno, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da je završen dio rekonstrukcije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška, od Orahove prema Vrbaškoj pa se sada saobraćaj odvija redovno. Prohodan je i put Mrakovica-Podgradci.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putu Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, Rudanka-Doboj jedan, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Bistrica-Pale jedan i Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Dobro Polje–Jažići–Grajsoljci, Tedin Han-Križ,

Radi bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini-GP Šćepan Polje u opštini Foča od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka, Granični prelaz Rača-Obudovac, Granični prelaz Podvrsnik-Trebinje-Granični prelaz Klobuk kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ostavite komentar: