Vozači, smanjite gas! Gusta magla smanjuje vidljivost u ovom dijelu BiH, putevi su klizavi

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Doboja i Prijedora, a u višim predjelima i preko prevoja se zbog mraza i niske temperature vozi po klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na mjestima izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjena će biti na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “pet ce”.

Saobraćaj je obustavljen da dionici magistralnog puta Nevesinje-Mostar u intervalu od 9 do 15 časova. Alternativni putni pravac koji će se koristiti je regionalni put Nevesinje-Berkovići i dalje, preko Stoca do Mostara i obrnuto.

Putni pravac Draksenić-Vrbaška zatvoren je za saobraćaj zbog radova, alternativni pravac za putnička vozila je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zabrana se neće odnositi na vozila kojima se vrši dostava na teritoriji gdje se izvode radovi, za vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Na regionalnom putu Jezero-Šipovo sutra je planirana potpuna obustava saobraćaja od 8 do 18 časova, a zbog miniranja će biti obustavljen saobraćaj i na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom Selu/ u periodu od 11.30 do 14.30 časova.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8 do 16 časova.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnog puta Bijeljina-Brčko i Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Jasenovac/, Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Kalovita brda /LJubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica.

Zbog izvođenja deminerskih radova povremene obustave su na dionicama magistralnih puteva Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/, Derventa-Podnovlje /Gornji Božinci/ i u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ulica Ravnogorska/.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se zbog radova na dionici auto-puta Kakanj-Visoko preko mosta u naselju Dobrinje i Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići i dalje se u večernjim časovima obustavlja saobraćaj, a vozila preusmjeravaju na alternativne pravce, za putnička iz smjera Tuzle kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Donji Vakuf-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Donja Golubinja/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS-a podsjećaju da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj. /kraj/msb

Ostavite komentar: