Vozači, pažnja! Kolovozi klizavi, jači vjetar u južnim krajevima

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim ili vlažnima kolovozima, u višim predjelima ima poledice, a na jugu i jugozapadu jačih udara vjetra, pa se vozačima savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a učestali su i odroni.

Vangabaritni prevoz kreće se dionicama Stanić Rijeka-Karuše, Prijedor-granični prelaz Gradina, Stanić Rijeka-Prnjavor, auto-put-granični prelaz Gradiška, Banj Brdo-Lopare-Ugljevik-Tuzla, Caparde-Zvornik-Bratunac i granični prelat Gradiška-auto-put-Banjaluka-Mrkonjić Grad-Crna Rijeka. Vozačima se skreće pažnja da na ovim putnim pravcima voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Radovi usporavaju saobraćaj na magistralnom putu kroz Laktaše, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela “Ćubić”, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, Crkvina-Modriča, te na putevima na području Banjaluke, Kotor Varoša i Vlasenice.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH /FBiH/ Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok su klizišta usporila saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH je zatvorena dionica auto-puta Zenica jug-Zenica sjever zbog radova na dilatacijama mosta Klopče.

Na dionici Prozor-Јablanica zbog radova je obustavljen saobraćaj u tunelu Јasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez-Travnik /Kaonik-Nević Polje/, Sarajevo-Tuzla, Јajce-Crna Rijeka /most preko jezera Bočac/, Čitluk-Međugorje /crna tačka Potpolje/, Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik i Livno-Kamensko.

Kako navode iz AMS RS, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

Ostavite komentar: