Vozači da se dobro naoružaju strpljenjem: Kolone na ovom graničnom prelazu u BiH

18.05.2024. | 11:42

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj je jutros umjeren, a vidljivost dobra, dok na graničnom prelazu Gradiška kolone vozila čekaju na ulazu u BiH iz pravca Hrvatske, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Vozačima se savjetuje da bez obzira na povoljne vremenske uslove budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise

Iz AMS-a ističu da će danas na regionalnom putu Bobetino Brdo-Piperci biti potpuno obustavljen saobraćaj zbog izvođenja radova.

U Trebinju je zbog izgradnje kružnog toka obustavljen saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Putnička vozila će biti preusmjeravana na okolne gradske saobraćajnice, a teretna vozila iznad tri i po tone i autobusi propuštaće se periodično kroz zonu izvođenja radova, jer za ovu kategoriju nema mogućnosti alternativnih pravaca gradskim saobraćajnicama.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”. Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putnom pravcu Prijedor-Koprivna.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. Usporeno se zbog radova vozi i na magistralnom putu Bijeljina-Brčko, u rejonu Donje Čađavice.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

U FBiH je zbog redovnog održavanja tunela “Grab”, “25. novembar” i “Vis” zatvorena preticajna traka na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija voznom trakom do završetka radova.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Nemila-Zenica, kod poslovne zone Pečuj, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Počeli su sanacioni radovi na putnom pravcu Lašva-Kaonik u naselju Grablje, zbog čega se na mjestu radova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na snazi je obustava saobraćaja na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, a vozila su preusmjerena na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Nemila-Lašva, Kladanj-Vlasenica, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Jablanica-Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, Kladanj-Vlasenica Srbljani-Bosanska Krupa i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Brčko-Cerik, dionici Malezijski put, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, pa se ta vozila preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu da koriste granični prelaz Šepak.