Vozači, budite oprezni: Mokri i klizavi kolovozi na većini puteva u BiH

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju saobraćaj se odvija usporeno. Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj na spoju prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmijenjen je režim saobraćaja i privremeno postavljena saobraćajna signalizacija zbog rekonstrukcije raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska–Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača zbog radova i na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izvođenja deminerskih radova se obustavlja saobraćaj u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci od 8.15 do 15.05 časova.

Na dijelu magistralnog puta Rača-Bijeljina-Ugljevik u toku je uređenje puta uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se povremeno obustavlja do jedan sat od 7.00 do 17.00 časova, a dolaziće i do izmjene u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Majdan – Lamovita, kao i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan–Gornja Vijaka jedan, gdje saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova, na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica (Karuše) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, kao i na dionici Tedin Han-entitetska granica (Križ) gdje je u toku rekonstrukcija regionalnog puta.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na dionicama puteva granični prelaz Brod-Brod/Rafinerija, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Gradiška, Prijedor-granični prelaz Donja Gradina i međuentitetska linija Karuše-granični prelaz Brod kretaće se prevoz vangabaritnog tereta i vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Na graničnom prelazu Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, dok je ulazak u BiH za strane državljane omogućen uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ostavite komentar: