Vlado Đajić: Vrijeme je da se uključi alarm!

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić, poručio je večeras za ATV da je vrijeme da se uključi alarm.

“Mi smo se na vrijeme spremili. Imamo sve što nam je neophodno. Naši ljekari prate sve svjetske smjernice. Upoznati smo šta je koronavirus i kako se širi, kako se sprečava i kako se tretiraju pacijenti. Nažalost osma sedmica povećan broj pacijenata, preminula su danas četiri. Ova dva dana je najveći broj zaraženih i vrijeme je da se uključi alarm”, rekao je Đajić i dodaje da vidi da je rukovodstvo Srpske shvata kakva je situacija, još da shvate ti neodgovorni pojedinci i biće bolje.

“Država je uradila svoje, donesene su preventivne i restriktivne mjere. Mi zdravstveni radnici smo uradili više nego što smo mogli. Molim u ime zdravstvenih radnika da se narod okrene prevenciji. Mi smo pored našeg osnovnog posla nastupa na svim javnim medijima kako bi upoznali stanovnike o koronavirusu”, kaže Đajić za ATV-

On takođe poručuje da se sljedećih mjesec dana neće obraćati građanima, nego će se isključivo baviti liječenjem.

“Od prvog maja nećemo više da se pojavljujemo na medijima, i nećemo pričati o koronavirusu, ko je htio da čuje mogao je, okrenućemo se liječenju pacijenata. Molimo narod da nam ne aplaudira više, jer imamo sve veći broj zaraženih. Molim ih kada vide nekog neodgovornog pojedinca na ulici, da ne nosi masku i rukavice, da je više njih okupljeno, da aplaudiraju tim neodgovornim pojedincima”, kaže Đajić.

Đajić je pozvao narod da ne vjeruje teorijama zavjera, prava istina je da je na UKC-u danas preminulo četiri osobe, i to je prava istina o koronavirusu.

 

Izvor.(ATV)

 Ostavite komentar: