Vladika Fotije: Naša ljubav je pravoslavlje

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije upozorio je na pojavu lažnih učitelja i proroka i poručio da srpskom narodu nisu potrebna takva lažna učenja jer u pravoslavlju ima ljubav, savršenu vjeru i istinu.

Epsikop Fotije u najnovijoj besjedi o guruima i lažnim učiteljima navodi da ovih dana po Srbiji prolaze mnogi lažni učitelji i proroci – indijski gurui.

“Nisu nam potrebna lažna učenja niti lažni učitelji. Oni su vukovi u jagnjećoj koži. Predstavljaju se da su fini. Dolaze u odelu jagnjećem. U toj lažnoj humanoj nauci, a u stvari su vuci grabljivi. Žele da pridobiju ljude za svoje učenje i da ih odvoje od jedne, svete,saborne i apostolske Crkve”, istakao je vladika Fotije.

Prema njegovim riječima, kada se ovako nešto dešava, duhovni pastiri brane svoje stado od duhovnih vukova, lažnih učitelja i pastira.

“A ima ih mnogo. Predstavljaju se kao fini i humani, a bave se ko zna čime sve. Iako ističu da je duhovnost njihova glavna delatnost, ko malo bolje istraži njihovo delovanje, videće da su tu primarni zemaljski poslovi, nejasni i nečasni interesi”, navodi vladika Fotije.

Episkop zvorničko-tuzlanski je poručio da se zato narod mora čuvati i prepoznavati ko je istinski pastir.

“Braćo i sestre, moramo se čuvati i moramo da znamo svoga pastira – sveštenika u svojoj parohiji, episkopa u svojoj eparhiji i svoga patrijarha koji je na čelu naše svetosavske Crkve. To su naši pastiri koje je Bog postavio da nas vode i rukovode, a ne drugi koji će nas voditi stranputicom i putem duhovne pogibli”, naveo je vladika Fotije.

 

 

Ostavite komentar: