Vlada Srpske obezbijedila: Za banjsko liječenje boraca 500.000 KM

26.06.2023. | 13:37

Vlada Republike Srpske ove godine obezbijedila je 500.000 KM za banjsku rehabilitaciju 750 lica iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.

Nakon potpisivanja ugovora sa direktorima banjskih ustanova u Srpskoj, Egić je pojasnio da je riječ o desetodnevnoj rehabilitaciji, za koju se borci mogu prijaviti putem gradskih i opštinskih boračkih organizacija.

“Ovakve stvari je potrebno potencirati. Kroz ovaj vid zaštite može se više pomoći ovim kategorijama boraca”, rekao je Egić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da se značajna sredstva ulažu i u nabavku ortopedskih pomagala za borce.

Direktor Zdravstvenog centra “Banja Vrućica” Dragan Bogdanić istakao je da ovaj centar ima dugogodišnju saradnju sa resornim ministarstvom u oblasti rehabilitacije boračkih kategorija i porodica poginulih boraca.

“Nastojimo da pružimo kvalitetnu uslugu i da se ove kategorije ljudi osjećaju dobro, uz adekvatnu zdravstvenu zaštitu”, naveo je Bogdanić.

Direktor “Banje Dvorovi” Milorad Zekić naglasio je da je prošle godine oko 500 pojedinaca boravilo u ovoj ustanovi, kao i da se ove godine očekuju popunjeni smještajni kapaciteti.

Zekić je rekao da “Banja Dvorovi” ima dobru saradnju i sa fondovima za zdravstveno osiguranje i penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.