Vlada Srpske i dalje će podržavati Zavod “Dr Miroslav Zotović”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da se ponovo uvjerio da rukovodstvo Dječijeg odjeljenja Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” ulaže nadljudske napore da maloljetni pacijenti prebrode sve probleme koje imaju, zbog čega će i dalje imati podršku izvršne vlasti Srpske.

Višković je rekao novinarima da predstavnici Vlade tradicionalno povodom vaskršnjih praznika obilaze maloljetne pacijente Dječijeg odjeljenja banjalučkog Zavoda “Dr Miroslav Zotović” u Trapistima.

– Donijeli smo poklone, prije svega higijenske, a tu su i igračke, posuđe i aparati koji su potrebni Zavodu. Djeca su dobila i slatkiše povodom Vaskrsa, te šarena jaja. Želim da njima i svim zaposlenima u Zavodu čestitam prestojeći Vaksrs i poželim što brži oporavak, a zaposlenima poručim da će i dalje imati podršku Vlade da što lakše obavljaju svakodnevne poslove na dobrobit roditelja i njihove djece. Oni svoj posao obavljaju vrhunski – poručio je Višković nakon posjete.

Premijer Srpske je naveo da je poslao i prigodne pakete banjalučkoj Roditeljskoj kući za mališane oboljele od malignih bolesti, te da im je uoči vaskršnjih praznika, takođe, poželio brz oporavak.

Direktor Zavoda “Dr Miroslav Zotović” Banjaluka Goran Talić zahvalio je premijeru na konstantnoj podršci toj instituciji na planu razvoja.

– Pratimo najsavremenija kretanja u oblasti zdravstva i zaista smo zahvalni Vladi Srpske na podršci – naveo je Talić.

 

 

Izvor.(RTRS)

Ostavite komentar: