Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM: Svečano otvoren Dom kulture u Novoj Topoli VIDEO

U Novoj Topoli kod Gradiške otvoren je Dom kulture za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM.

Dom kulture otvorili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić, zajedno za premijerom Radovanom Viškovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem.

Cvijanovićeva je istakla da ovaj objekat predstavlja zajednički napor institucija Srpske i Srbije, Gradiške i svih koji su na njemu predano radili.

“Svjesni smo da imamo još mnogo izazova, ali ovo je veliki dan, koji treba upisati u istoriju Nove Topole”, poručila je Cvijanovićeva i zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Brnabić na saradnji i odnosima Srpske i Srbije koji nikada nisu bili bolji.

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija konstantno uz Srpsku u dobrim i teškim vremenima, kao i u realizaciji brojnih projekata. Ona je naglasila da su Srbija i Srpska zajedno jače i djeluju kao jedan tim.


“Zajedno smo jači. Bićemo u budućnosti zajedno”, poručila je Brnabićeva.

Nakon Nove Topole, zvaničnici će u naselju Petrićevac u Banjaluci svečano otvoriti tronamjenski objekat – ambulantu, obdanište i mjesnu zajednicu. Prethodno je na aerodromu u Banjaluci Brnabićevu dočekao premijer Srpske Radovan Višković.

Ostavite komentar: