Višestruki ubica Edin Gačić, tri mjeseca volontirao u javnoj kuhinji u Banjaluci

Avgust je 2017. godine, Centar za socijalni rad Banjaluka, poziva Mozaik prijateljstva da pomogne gradu i socijalizuje dvostrukog ubicu Edina Gačića.

Predsjedniku Mozaika objašnjavaju da je poslije rata ubio saborca, a potom i rođenu majku, a Miroslav Subašić prihvata da pokuša da ga socijalizuje.

Zakon kaže da se ovakav kriminalni slučaj mora pokušati socijalizovati u nekom od udruženja ili javnih ustanova ali za to hrabrosti nemaju ni Merhamet ni bilo koje drugo udruženje.

Mozaik ga prihvata, policija ga zajedno sa CZSR dovodi do udruženja, a Subašić opisuje taj susret:

“Rekao sam mu, da sam svjestan da ga niko neće i da sam voljan da ga lično ja, kao predsjednik udruženja prihvatim kao volontera. Rekao sam mu, da ne smije da laže jer ću u protivnom promijeniti stav prema njemu i da treba da poštuje šta mu se daje. Gačić je tek poslije 15 dana počeo da se otvara i pominje šta je sve uradio u svojoj kriminalnoj prošlosti – najviše me iznenadilo što ni u jednom trenutku nisam vidio grižu savjesti, ni kajanje a najgore je što je u sve upleo Boga i pričao da je sve što je uradio Božija volja”.

Gačić je mjesecima dijelio hranu egzistencijalno ugroženim Banjalučanima, a čak je izdvojio i svojih 100 KM kao prilog i kupio dva ovna za Kurban Bajram.

“Družeći se sa ljudima iz Mozaika, svaki put smo mu kroz primjere objašnjavali da ako vjeruje u Boga treba da bude dobar čovjek i pravdu ostavi Bogu, a ne uzima je u svoje ruke” – kaže Subašić.

On je pohvalio rad policije RS, koja je kako kaže, situaciju shvatila vrlo ozbiljno i Gačića pratila 24 sata u svim aktivnostima.Tri mjeseca su istekla, Gačić je tražio da nastavi da volontira u Mozaiku, ali se tada saradnja sa ovim udruženjem završila.

Sve ostalo je već dobro poznato javnosti.

 

Izvor:(Banjaluka.com)

 

Ostavite komentar: