Više policajaca u Hercegovini: U službi još 23 mlada pripadnika

Više je policije na ulicama Hercegovine. Od nedavno su u službi još 23 mlada pripadnika, pa je na pomolu rješavanje problema nedostatak službenika na području najjužnije Policijske uprave.

Rame uz rame sa kršnim Hercegovcima stale su i dvije mlade Heercegovke. Za ATV kažu da im se ostvario san iz djetinstva i poručuju južnjacima da mogu mirno da spavaju.

“To je posao koji sam voljela od malih nogu. Posao policijskog službenika je jako težak i odgovoran ali čast mi je da nosim policijsku uniormu i da budem pripadnik MUP-a”, kaže Tanja Okuka, PS Nevesinje.

“Policija je tu da pomaže građanima, omogućava sprovođenje zakona, ja sam željela da dam svoj lični doprinos u očuvanju mira i sugurnosti”, kaže Nikolija Brborić, PS Trebinje.

Mladi policajci raspoređeni su po svim opštinama Hercegovine. Već dva mjeseca su u uniormi MUP-a Srpske, kažu da nije lako ali je velika čast.

“Tu smo da radimo ovaj posao časno i pošteno što očekujem od svojih kolega i tu smo prije svega da budemo na usluzi kako građana tako i Republike Srpske”, kaže Filip Šešlija, PS Bileća.

Policijska uprava Trebinje čuva veliku površinu pa je godinama bio aktivan problem nedostatka policijskih službenika. U skoro svim policiskim stanicama taj problem je riješen, još koji policajac najviše bi značio Trebinju.

“Ovo je naravno jedan veliki plus za popunu Policijske uprave Trebinje i sigurno da će doprinijeti boljem stanju bezbjednosti da će ovi ljudi služiti svim građanima u istoćnoj Hercegovini i Republici Srpskoj. Ono što još moram napomenuti jeste da kadrova uvijek fali policije nikad nije dovoljno”, kaže Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

U narednoj godini stiže još službenika što će biti dovoljno, kaže pri policajac Hercegovine i pozdravlja odluku MUP-a da podmladi kadrove.

Ostavite komentar: