Vidović: Neophodno da se svima podigne svijest o značaju rada Roditeljske kuće “Iskra”

Osnivač Udruženja “Sva djeca svijeta” Siniša Vidović smatra neophodnim da se podigne svijest cijelog društva o značaju Roditeljske kuće “Iskra” u Banjaluci, gdje se mališanima oboljelim od malignih bolesti u najkritičnijim momentima pruža potrebna zaštita i podrška.

Prilikom posjete Roditeljskoj kući, koju vodi Udruženje roditelja djece oboljelih od malignih bolesti “Iskra”, Vidović je rekao novinarima da je svaka pomoć ovom udruženju dobro došla i da cijelo društvo treba da se angažuje i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Pandemija virusa korona sve je stavila u drugi plan, te nam je cilj da sa rukovodstvom Roditeljske kuće razgovaramo o njihovim potrebama, da im pomognemo u skladu sa tim i organizujemo dobrotvorne akcije”, rekao je Vidović.

On je naveo i da je cilj današnje posjete Roditeljskoj kući, koja je upriličena povodom 1. juna – Međunarodnog dana djece, da se skrene pažnja javnosti na potrebe ove populacije, a mališanima izmami bar jedan osmijeh.

Član Upravnog odbora Udruženja “Iskra” Milan Berić istakao je značaj podrške cijelog društva radu Roditeljske kuće, koja je glavni oslonac roditeljima mališana oboljelih od malignih bolesti.

“Važno je da ti roditelji osjete da nisu sami u svojoj borbi, da postoji neko ko misli o njima. Na taj način lakše im je i da se posvete svojoj djeci koja se liječe”, naveo je Berić, jedan od osnivača Udruženja “Iskra”.

On je dodao da u Roditeljskoj kući zbog epidemioloških mjera trenutno može boraviti jedan roditelj sa djetetom, pa se trude da im obezbijede sve potrebne uslove.

Prema njegovim riječima, u Roditeljskoj kući trenutno borave tri porodice, dok je od osnivanja smještaj pružen za oko 119 porodica.

Ostavite komentar: