VIDEO – Šeranić zadovoljan načinom rada Klinike za infektivne bolesti UKC RS

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić posjetio je kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te razgovarao s pacijentima i osobljem.

Nakon posjete Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da je zadovoljan stanjem i načinom rada.

– Vrlo je važno što sam razgovarao sa pacijentima. Želio sam da čujem utiske od njih. Sve pohvale sam dobio za rad zdravstvenih radnika. I pacijenti sarađuju – naveo je Šeranić.

Kaže da se poštuju pincipi i mjere lične zaštite.

– Disciplina i odgovornost zdravstvenih radnika, ali i stanovništva je najbolji odgovor na pojavu i širenje epidemije – naveo je Šeranić.

Dodao je da prate epidemiju, te da danas dolazi nova oprema za mobilnu bolnicu.

On je ponovio da je u Srpskoj linearan ili postepeni rast epidemije i zaraženih, a ne eksponencijalni, što smatra pozitivnim.

– To je dokaz da epidemiju držimo pod kontrolom i nemamo opterećenost zdravstvenog sistema. Broj pacijenata koji dolaze u naše zdravstvene ustanove nije veliki, što je i bio cilj naših aktivnosti i mjera usmjerenih prema zajednici – rekao je Šeranić.

Kada je riječ o nedostatku lijekova i mediciskih sredstava, Šeranić je napomenuo da je problem što je Evropa zaustavila isporuke pomenute robe, uprkos tome što je realizovana njena kupovina.

– Počeli smo određene pregovore sa kolegama iz EU da nam dopuste isporuke koje smo već platili da ne bismo dolazili u bilo kakve nedostatke – rekao je Šeranić.

Šeranić je zajedno sa generalnim direktorom UKC Republike Srspke Vladom Đajićem i zamjenikom generalnog direktora Nenadom Stevandićem posjetio pacijente oboljele od novog virusa korona.

 Ostavite komentar: