VIDEO – Pomozimo Nemanji Staroviću

Dvadesetšestogodišnji Nemanja Starović iz Foče 16 mjeseci je nepokretan nakon teške povrede kičme. U oktobru ponovo treba na operaciju u Beograd, nakon koje je potreban oporavak u specijalizovanim ustanovama. U porodici niko nije zaposlen, pomoć dobrih ljudi je dobrodošla.

Nevolje su počele krajem maja prošle godine, kada je Nemanja Starović sezonski radio stolarske poslove na crnogorskom primorju. Nakon nezgode, u kojoj je slomio vratni pršljen, kičmena moždina je prekinuta, tako da mu ljekari nisu davali šanse da će preživjeti. Operisan je u Podgorici. Liječenje je nastavljeno u Banjaluci i Nevesinju. Uz manje pomake, stanje se pogoršava.

Dalibor Kovačević, šef Odjeljenja palijativne njege Opšte bolnice Nevesinje, ističe da Nemanja ima izuzetno jake bolove, te da dolazi do jake drhativice i nevoljnih pokreta nogu, grčeva.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske odobrio je operaciju na VMA u Beogradu. Nadajući se u uspješan ishod, biće neohodna i medicinska rehabilitacija u inostranstvu.

Nemanja, vjeruje da će se sve dobro završiti.

– Hvala svima dobrim ljudima koji mogu da mi pomognu da budem onaj stari i da mogu da radim kao što sam neka prije radio – kaže Nemanja.

Pomoć se može uplatiti na tekući račun 5514802542860755 otvoren u Unikredit banci, na ime Brankica Tomović, sa naznakom za Nemanjino liječenje

 

Izvor:(RTRS)Ostavite komentar: