VIDEO – Oglasio se Davor Dragičević: Poručio da nije pobjegao, već da se sklonio

08.01.2019. | 01:46

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, o kome se ništa nije znalo osam dana oglasio se na fejsbuk-stranici “Pravda za Davida” gdje je poručio da nije pobjegao, već da se sklonio, te da “nikada neće odustati od borbe za pravdu i istinu”.

Dragičević se u javnosti nije pojavio od 30. decembra i posljednjeg velikog protesta grupe “Pravda za Davida”, kada je policija za njim raspisala potragu zbog sumnje da je počinio više prekršaja, te krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

– Još sam zdrav, pri zdravom razumu, nisu uspjeli da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti, ali ono što mi nikad neće uzeti to je istina i pravda za Davida. Cijeli fokus su htjeli da skrenu sa istrage ko je ubio Davida, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Ko je ubio Davida Dragičevića, recite da znamo. Zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na Tužilaštvo BiH – rekao je Dragičević.

On kaže da nikome ne zamjera što je napustio grupu, te im se zahvalio što su uopšte bili dio njegove borbe.

– Svi bi trebalo da se vrate na pitanje: “Ko je ubio Davida?” Ja idem do kraja. Nikada neću odustati. Ubili su mi dijete. Meni treba pravda za Davida. Ja vas nisam napustio, nikada i neću. Nisam ovde da nekog rušim, ni ja ni grupa “Pravda za Davida” – istakao je Davor, navodeći da će vrh RS i MUP RS biti krivi ukoliko mu se nešto dogodi.

Feraget: Nemam direktan kontakt sa Davorom Dragičevićem

Advokat Davora Dragičevića izjavio je danas da ne zna gdje se njegov klijent nalazi, da nema nikakav kontakt sa njim, ali da je očito da ima veliki strah od povratka u Banjaluku.

“Nadao sam se da je s njim sve u redu. Vidio sam video-snimak kojim se Davor oglasio. Živ je i zdrav, ali nemamo direktan kontakt”, rekao je Feraget, prenosi Fena.

Prema njegovim riječima Dragičević nije bjegunac, već žrtva sistema i dodao da slučaj treba da preuzmeTužilaštvo BiH, jer su za to ispunjeni uslovi.

“Sasvim je jasno da tužioci (u RS) koji do sada nisu sprovodili adekvatnu istragu zbog učinjenih velikih propusta u istrazi, nisu u stanju sami sebe da istražuju”, rekao je advokat.

 

Izvor:(Novosti.rs)