VIDEO – Anonimni donator ispunjava obećanja: Maloj Metohiji 2.000 KM

30.01.2019. | 20:38

Dvije hiljade maraka dobila je prva beba rođena u ovoj godini u zvorničko-tuzlanske eparhije, i to kao četvrto dijete u porodici Radovanović, iz Kostajnice kod Doboja. Novac je obezbijedio anonimni donator, koji je najavio da će novčano podržati rođenje trećeg i četvrtog djeteta na području ove eparhije, da bi podstakao natalitet.

Djevojčica je rođena 8., a krštena 19.januara. Roditelji presrećni, jer je nakon tri dječaka porodica bogatija za jednu curicu. Dobila je rijetko i simbolično ime -Metohija.

“Suprug i ja smo se dogovarali oko imena. Metohija nam je bilo najljepše i tako smo i nazvali našu curicu”, rekla je Damjana Radovanović, majka.

Saša Živanović, predstavnik anonimnog donatora istakao je da ih je mala Metohija sve obradovala svojim rođenjem i svojim imenom.

“Ona je prva koja će dobiti novčanu nagradu od nas kao novorođeno treće i četvrto dijete počev od 1.1. 2019. godine, naglasio je Živanović.

Donator i pokretač akcije pomoći višečlanim porodicama želio je da ostane anoniman. Јedino što se zna jeste da potiče s dobojskog područja, da nema nasljednike i da svoje bogatstvo želi da podijeli s onima koji proširuju svoju porodicu.

Novac je prvo stigao na adresu Radovanovića, rođenjem kćerke Metohije. Itetako će dobro doći ovoj skromnoj porodici, u kojoj je majka nezaposlena, a otac povremeno radi.

“Najbitnije je da je porodica zdrava, a uvijek se zaradi da se može se preživjeti. Kad ne možemo imati neko veće bogatstvo, makar imamo tu porodicu, djecu, to i jeste veliko bogatstvo, istakao otac male Metohije, Danijel Radovanović.

Akciju je podržala Srpska pravoslavna crkva, a ima naznaka da će joj se pridružiti i drugi donatori.

“I ovom prilikom zamolio bih sve imućne ljude da se uključe u našu akciju i daruju treće i četvrto dijete po svojoj slobodnoj volji kako bi pomogli tim roditeljima”, naglasio je Živanović.

Prije dvadesetak dana rođena, mala Metohija, prva je kojoj je uručen novac anonimnog darodavca. Njeno ime simbol je za još jednu humanitarnu akciju u Republici Srpskoj, kojom se na humanitarni broj prikuplja novac za oboljelu djecu na Kosovu i Metohiji.

 

Izvor Foto:(RTRS)