Veliko interesovanje građana za besplatne preglede u UKC-u Srpske: Molimo za strpljenje

27.10.2021. | 08:35

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske juče su počeli ultrazvučni pregledi krvnih sudova glave i vrata u okviru kampanje koju sprovode Udruženje neurologa Republike Srpske i UKC, a s ciljem podizanja svijesti o prevenciji moždanog udara.

Već prvog dana zabilježeno je veliko interesovanje građana.
Direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da je važno što su građani prepoznali važnost obavljanja ovog preventivnog pregleda i na taj način konkretno djelovali u pravcu podizanja svijesti o važnosti sprečavanja moždanog udara, jednog od najtežih oboljenja savremenog čovjeka.
“Pored svih mojih trenutnih obaveza i zaduženja, najviše me, kao ljekara kliničara i humanistu, ispunjava kada sam u direktnom kontaktu sa svojim pacijentima i kada im mogu pomoći na licu mjesta”, rekao je Đajić.
Iz UKC-a navode da je interesovanje za preventivne preglede izuzetno veliko i mole građane da budu strpljivi i uporni pri zakazivanju pregleda.
Podsjećanja radi, broj telefona za naručivanje je 051/342-215 i aktivan je svaki radni dan u periodu od 9.00 do 18.00 časova, piše RTRS.