Veliki svjetski lanac fast food restorana dolazi u BiH

Bosna i Hercegovina biće početna stanica širenja vodećeg malezijskog lanca fast food restorana Marry Brown, rekao je Enver Avdić, direktor kompanije ESOF iz Donjeg Vakufa u izjavi BHT.

Kompanija ESOF, jedan od najvećih proizvođača povrća i voća u BiH, potpisala je na drugom Halal Fairu u Sarajevu memorandum o razumijevanju i poslovnoj saradnji s malezijskom kompanijom Marry Brown vrijedan pet miliona dolara.

“Memorandumom o razumijevanju i poslovnoj saradnji definisali smo početak naše saradnje na etabliranju lanca restorana poznate malezijske kompanije Marry Brown koja u 11 država svijeta ima restorane brze hrane”, rekao je Avdić. Naglasio je da je plan da BiH bude početna stanica širenja Marry Browna na evropsko tržište.

“Ova saradnja može doprinijeti da možemo plasirati svoje proizvode, ali i proizvode drugih kompanija u takve restorane u Bosni i Hercegovini, a potom i u zemljama okruženja i Evropske unije”, otkrio je Avdić planove uspostavljenog partnerstva.

ESOF se bavi proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane. Kompanija prozvodi prema svjetskim standardima kvaliteta. Od početka je izvozno orijentisana kompanija te 90 odsto svojih proizvoda već sedam godina izvozi na tržišta Evropske unije i Turske. Marry Brown osnovana je 1981. godine kao restoranska kompanija koja posluje i franšizira restorane Marry Brown širom Azije, Bliskog Istoka i Afrike.

 

Izvor.(vecernji.ba)Ostavite komentar: