Veliki planovi: Doboj dobija administrativni centar od 25 miliona maraka

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić razgovarao je sa direktorom Republičkog inspektorata Dragutinom Škrebićem.

Osim o saradnji gradske komunalne policije i republičke inspekcije za vrijeme epidemije virusa korona, razgovarano je i o novom objektu Administrativnog centra u Doboju, koji će se graditi. Dogovoreno je da u njemu budu i kancelarije, koje će koristiti republička inspekcija.

Projekat izgradnje novog Adminstrativnog centra u Doboju je završen i sada je u fazi revizije. Zamišljeno je da u novom objektu Adminstrativnog centra budu smještena sva gradska i republička odjeljenja, kako bi građani na jednom mjestu mogli da završe sve administrativne i birokratske poslove. Ukupna vrijednost ovog kapitalnog projekta izgradnje i opremanja Centra procijenjena je na oko 25 miliona maraka.

“To je 18 hiljada kvadrata u brutu, tj. nekih 12 hiljada kvadrata kancelarijskog prostora, tako da će tu biti smještena sva republička i gradska odjeljenja. Imaćemo sve na jednom lokalitetu. Tu će biti skupštinska sala sa svim pratećim salama za sastanke koje će biti potrebne, kako Gradskoj upravi, tako i republičkim organima, npr. Inspektoratu i svim drugim”, izjavJerinić.

U novom dobojskom Adminstrativnom centru trebale bi biti i kancelarije Republičkog inspektorata. U narednom periodu slijede detaljniji razgovori o kojoj površini prostora je riječ. Sigurno je da će sa određenim sredstvima učestvovati u njegovoj izgradnji.

“Inspektorat tamo ima neuslovne kancelarije, posebno poslije poplave prostorije u prizemlju su ostale faktički nepopravljene. Popeli smo se za sprat više, neuslovno je i teško čekamo da se počne sa izgradnjom Administrativnog centra, kako bismo dobili kvalitetne prostorije. Mi kad vidimo koji nam je prostor potreban, odnosno koliko kvadrata i prostorija, mi ćemo to kandidovati u republički budžet. Vidjećemo u razgovoru sa premijerom i kod usvajanja budžeta koliko je to moguće, pa će tu biti sigurno i raznoraznih korekcija. Sve je moguće, pa ćemo vidjeti od stanja u budžetu. kako će to biti”, rekao je Škrebić.

Tokom proteklih mjeseci Komunalna policija Grada Doboja i Republička inspekcija su uspješno zajednički radili sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona. Kako je rečeno i u narednom periodu nastavlja se njihova koordinisana saradnja. Jedna od aktivnosti je pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata u dane vikenda.

Ostavite komentar: