Uskršnja poruka banjalučkog biskupa: Radost označava pobjedu nad strahom, nasiljem i smrću

Banjalučki biskup Franjo Komarica poručio je da za hrišćanske vjernike Uskrs znači obnovu života, mir i radost, koji su namijenjeni cijelom svijetu, te pobjeđuje strah čovjeka od smrti.

U uskršnjoj poruci vjernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, Komarica je naveo da radost označava pobjedu nad strahom, neizvjesnošću, nasiljem i smrću, a mir je suprotnost od nemira, od strahota.

“Glavni sadržaj Uskrsa je osoba utjelovljenog Sina Božijeg – Isusa Hrista, nevino i nedužno ubijenog i ponovo živa, uskrsloga, koji više nikada ne umire, nego posjeduje moć da i drugima, koji u njega i u njegovo uskrsnuće vjeruju, podari novi, vječni život”, rekao je Komarica u uskršnjoj poruci, koju je pročitao novinarima u Banjaluci.

Biskup Komarica vjeruje da bi svako želio da riječi pozdrava Isusa Hrista – “Mir vama” odjekuju u svakom kutku zemaljske kugle, u ovom vremenu koje, nažalost, teško i bolno pati zbog česte primjene bezobzirne i duboko nehumane sile i nasilja.

“Od Hrista uskrslog ponuđeni nam mir, za nas, njegove učenike i sljedbenike, to jeste za hrišćane – jeste zadatak koji nam je ujedno dar da ga prihvatimo, koji od nas zahtijeva da pokažemo kako imamo ne neko sebično, nego zaista univerzalno sveobuhvatno srce”, istakao je Komarica.

Banjalučki biskup je poručio da u srcu svakog čovjeka, koji se zna otvoriti želji uskrsloga Hrista i njegovim utješnim riječima “Mir vama”, nalaze se korijeni istinskog, pravog mira, te da će takav čovjek moći biti graditelj željenog i potrebnog mira u ovom svijetu, koji taj i takav mir u ljudskim srcima i zajednicama, često smatra utopijom, jer ne poznaje njegove duboke korijene, niti za njih mari.

Komarica je vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao srećan i blagoslovljen Uskrs, a uz tradicionalni pozdrav “Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!”, predstojeći praznik Hristovog vaskresenja čestitao i vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

Ostavite komentar: