Uprkos problemima sa koronom! Ljevnaić: Istorijska ljetnja sezona na Jahorini

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da je ovogodišnja ljetnja sezona na ovoj olimpijskoj planini istorijska, uprkos posljedicama epidemije virusa korona.

“Ljetnja sezona je još u toku, ali mogu slobodno reći da je istorijska za Jahorinu. Mnogo je razloga za takvu ocjenu, ali naglasiću da smo već imali više od 50.000 vožnji na našim ljetnjim sadržajima, uprkos epidemiji virusa korona”, rekao je Ljevnaić novinarima.

On je podsjetio da je Olimpijski centar “Jahorina” otvorio nove sadržaje poput tjubinga (pokretna traka), tauera, lupstera, skajdajva, pedalina na jezeru, alpin kostera (bob na šinama), lopti za šetanje po vodi na jezeru, koji su radili cijelog ljeta, uključujući i olimpijski bar na vrhu Poljica, pored velikog vještačkog jezera.

“Ponosni smo na sve što smo do sada uradili na Jahorini i pokazali smo da nam je vizija razvoja Olipmijskog centra i planine bila prava. Mi jedini u ovom dijelu Evrope imamo sve ove sadržaje koje privlače veliki broj turista i specifični smo po tome što imamo sve te prirodne ljepote, staze zdravlja, staze ljubavi, terene za sport i za kampove, a posjedujemo i taj adrenalinski sadržaj koji niko nema”, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina”.

On je istakao da je za sada četiri puta bolji promet i posjećenost u odnosu na prethodni period, te da Olimpijski centar “Jahorina” priprema do kraja mjeseca još iznenađenja za goste, a moguće je i u oktobru, što zavisi od vremenskih prilika.

“U narednim vikednima naše goste očekuju određeni popusti na sadržaje koje nudimo, a biće i nekoliko promocija i događaja koji omogućavaju uživanje u ljepotama Jahorine”, najavio je Ljevanić.

On se posebno osvrnuo na umjetničku koloniju koja je u toku na Jahorini.

“Umjetnička kolonija `Jahorina open spejs hab` okupila je veliki broj mladih umjetnika koji su izuzetno kreativni i koji su ovdje napravili veoma lijepa umjetnička djela, murale, skulpture i fotografije koja će zauvijek ostati na Jahorini. Velika mi je čast što danas možemo da predstavimo ta djela koja su nastala timskim radom i u veoma dobroj i kreativnoj atmosferi na našoj olimpijskoj ljepotici”, rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, Jahorina je još jednom pokazala da ima dobar turistički potencijala i kapacitet, što znači da je spremna da prihvati ne samo turiste, sportiste, ljubitelje prirode, nego i umjetnike, te da organizuje umjetničke kolonije.

On je poručio da će Olimpijski centar “Jahorina” i ubuduće podržavati ovako kreativne kulturne projekte, čiji je cilj promocija mladih umjetnika, umjetničke slobode, zdrave prirode i životne sredine.

Art menadžer u Olimpijskom centru “Jahorina” Marija Mišić navela je da je “Jahorina open spejs hab” sastavljena od tru umjetničke kolonije – izrade murala, skulptura i umjetničke fotografije.

“Deset novih murala uljepšalo je prostore na Jahorini i dalo joj neki novi smisao, kao i dvije nove skulpture od prirodnih materijala uz pješačku stazu, dok će fotografije krasiti izložbe cijele godine po regionu”, navela je Mišićeva.

Ona je dodala da su umjetnici na Jahorinu došli iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Ostavite komentar: