Upozorenje vozačima! Meteorolozi najavili još jedan tropski dan – putujte ujutro ili predveče

Auto-moto saveza Republike Srpske upozorio je vozače da su meteorolozi najavili još jedan tropski dan zbog čega savjetuju da se duža putovanja planiraju rano ujutro ili kasno poslije podne, uz prethodnu kontrolu vozila.

Pojačana je frekvencija saobraćaja, kako u unutrašnjosti BiH, tako i ka graničnim prelazima, što zahtijeva oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog kvalifikacione biciklističke trke na području Istočnog Sarajeva sutra će od 9.45 do 10.30 časova biti obustavljen saobraćaj na dionici magitralnog puta Kula-Trnovo, od raskrsnice Kula do raskrsnice Krupac.

Sutra će zbog montiranja kranske dizalice biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu u Banjaluci, pored zgrade “Euroherc osiguranja”.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Brčko saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima na području Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, zatim Banjaluke, Kotor Varoša, Dervente, dionici Milići-Vlasenica-Han Pjesak i Vlasenica-Tišća, Dobro Polje-Miljevina, te u tunelima Čemerno /Brod na Drini-Vrba/, Čiljegovići /Lapišnica-LJubogošta/, Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH/.

Izmjene su aktuelne i u naselju Ramići na raskrsnici magistralnog puta Ivanjska–Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske iFBiH/, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Stari Majdan i Lamovita i Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica vozi jednom trakom. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz vozačima se savjetuje da voze oprezno i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

U Federaciji BiH, na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac, ovog vikenda će zbog održavanja Međunarodne auto-trke na brdskim stazama biti obustavljen saobraćaj u periodu od 8.00 do 20.00 časova. Za vrijeme obustave, vozila će se usmjeravati na regionalne puteve.

se zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na auto-putu je u toku rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ zbog čega se od 20 do 5 časova narednog dana saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22 do 6 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Ostavite komentar: