Uporedio cijene goriva u Srpskoj i Srbiji: Poznati pjevač zaprepašten razlikom VIDEO

28.11.2023. | 10:36

Popularni pjevač Milomir Miljanić, koji živi u Beogradu ali veoma često nastupa u Republici Srpskoj, u videu na društvenoj mreži TikTok uporedio je cijene goriva na dvije strane Drine, i tako privukao veliku pažnju. 

Video snimak nastao je prije otprilike mjesec dana, a iznenađeni pjevač javno je upitao kako to da su u Beogradu i Bijeljini cijene dizela i benzina drastično različite.

“Juče sipam gorivo na Nis-ovoj benzinskoj pumpi u Bijeljini po ceni od evro i 38 centi, upoređujem sa cenama ovde, preključe sam sipao u Beogradu, isto taj evrodizel skuplji (Dizel plus) po ceni od 220 dinara (1,87 evra). Razlika dakle 60 i kusur dinara ( jedna marka)”, izračunao je pjevač.

@milomirmiljanic Razlika u gorivu u Srbiji i Republici Srpskoj. #gorivo #srbija #republikasrpska ♬ original sound – milomirmiljanicmiljan

Osjetna razlika u cijeni pogonskih goriva navela je Miljanića da se zapita kako je moguće da na benzinskoj stanici iste kompnije, “samo preko granice” bude ovakva situacija.

“I oni (Republika Srpska, BiH)  imaju akcize, i sve te troškove, a imaju drastično niže cijene”, zaključio je Miljanić.

I mjesec dana nakon njegove objave razlika u cijenama goriva u Srbiji i Republici Srpskoj i dalje nije mala. Tako u Bijeljini i dizel i benzin danas možete sipati već od dvije marke i 48 feninga, dok u Srbiji litar dizela košta 201 dinar ( oko 3,34 KM), a za litar benzina morate izdvojiti 179 dinara, odnosno oko tri marke.

Srđan Banović, BL portal