Upaljen žuti meteoalarm: Objavljena prognoza do ponedjeljka

Meteorolozi u BiH su za subotu prognozirali djelimično vedro i nestabilno vrijeme, povremeno sa pljuskovima i slabom grmljavinom.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27°C.

U nedjelju, 11.06.2023, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabije lokalne pljuskove. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

Za danas je, inače, upaljen žuti meteoalarm za regije Bihać, Sarajevo, Tuzla, Foča, Banjaluka, Višegrad.

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, upozoravaju iz FHMZ-a.

Ostavite komentar: