Univerzitet u Banjaluci: Netačni navodi o zataškavanju finansijske zloupotrebe

Povodom navoda pojedinih medija o finansijskoj zloupotrebi koju je navodno počinila radnica Rektorata Univerziteta u Banjaluci, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:

Odmah po saznanjima dobijenih od nadležnih službi Univerziteta u Banjaluci, da je radnica Retkorata Univerziteta u Banjaluci osumnjičena da je zloupotrijebila finansijska sredstva Univerziteta, pokrenut je postupak u skladu sa odredbama Pravilnika o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti radnika.

Nakon saslušanja radnika, Univerzitet u Banjaluci će preduzeti sve mjere i pokrenuti postupak za utvrđivanje disciplinske i eventualne krivične odgovornosti, kao i nadoknade materijalne štete.

Najoštrije demantujemo navode objavljene u pojedinim medijima u kojima se navodi da je neko od rukovodstva Univerziteta pokušao da zataška ovaj slučaj. Upravo obratno navodima, obavještvavamo Vas da je predmetna inicijativa podnesena odmah po saznanju od strane rektora Univerziteta u Banjaluci prof. dr Radoslava Gajanina i finansijskog direktora Univerziteta Duška Lazića.Ostavite komentar: