Uklonjena uginula riba iz prnjavorskog “Ribnjaka”: Slijede analiza vode i čišćenje kanala

U prnjavorskom “Ribnjaku” završeno je uklanjanje uginule ribe u predviđenom roku koji je odredila republička inspekcija, a u narednom periodu treba uraditi analizu vode i čišćenje kanala, potvrdila je stečajni upravnik “Ribnjaka” Prnjavor Nataša Kosić.

Kosić je pojasnila da je riba posuta krečom i zakopana u zemlju, a krečom je tretirana i voda u ribnjaku, kao i da je količinu ribe nemoguće iskazati brojkama.

“Riba koju smo uklonili počela se raspadati zbog čega u ovom slučaju nije moguće ustanoviti tačno stanje, odnosno količinu uginule ribe. Slijedi kontrola vode i posao čišćenja kanala za šta ćemo morati tražiti pomoć lokalne zajednice i svih drugih institucija jer za to nemamo novca u stečajnoj masi, ali se to mora uraditi da se ovakve stvari ne bi ponavljale”, rekla je Kosićeva za Srnu.

Prema njenim riječima, naredne sedmice bi trebalo da bude održan sastanak Odbora povjerilaca “Ribnjaka” nakon čega će se znati više o sudbini preduzeća koje je sada u stečajnom postupku.

Opštinski veterinarski inspektor Aleksandar Garić rekao je da se u prnjavorskom “Ribnjaku” nije desila ekološka katastrofa, kao i da ne postoji opasnost po okolinu.

“Ovo je stajaća voda i nema mogućnosti širenja dalje bilo kakvog agensa štetnog po zdravlje stanovništva”, istakao je Garić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je 15. jula u skladu sa poslovnikom Skupštine opštine zatražio da se sazove posebna sjednica, ali da se to još nije desilo.

“Očekivao sam da se sjednica zakaže u roku od dva-tri dana, ali je očigledno rukovodstvu Skupštine važniji godišnji odmor od ovakvih problema. Mislim da je tu u pitanju ono što sam već isticao, da skupštinska većina ide na ruku određenim tajkunima kako bi privatizovali `Ribnjak`, ali ja sam tu da to ne dozvolim”, naglasio je Tomaš.

On je naveo da je činjenica da skupštinska većina nema kapacitet da spriječi da se situacija u ovom preduzeću riješi prema opštem, a ne privatnom interesu, kao i da se sjednica SO na kojoj će se raspravljati o ovoj problematici mora zakazati.

Ostavite komentar: