UKC RS: Rezultati testiranja na hepatitise

Zaposleni u Klinici za infektivne bolesti povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv virusnih hepatitisa (World Hepatitis Day), kao i svake godine do sada organizovali su besplatno, anonimno i dobrovoljno testiranje sa brzim testovima na viruse hepatitisa B i C.

Medicinsko osoblje Klinike za infektivne bolesti tokom jučerašnjeg dana testiralo je 104 osobe koje su se odazvale akciji besplatnog i anonimnog testiranja na hepatitise. Od tog broja jedna osoba je imala pozitivan rezultat na hepatitis C.

Cilj ovih akcija je skrenuti pažnju javnosti na ovaj zdravstveni problem, te nas raduje što je i ove godine odziv građana dobar, saopšteno je iz UKC RS.

Podsjećamo da u Klinici za infektivne bolesti UKC RS od 1. juna 2007. godine, radnim danima od 07:00 do 15:00 časova, radi Savjetovalište za hepatitise B i C i HIV infekciju u kojem se provodi dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje na ove viruse, kao i savjetovanje prije i poslije testiranja, te psihosocijalna podrška osobama koje žive sa hroničnim hepatitisom B i/ili C, HIV/AIDS-om, kao i osobama iz njihovog okruženja.

 

(BL PORTAL)Ostavite komentar: