Ugostitelji pozivaju kolege: Pridržavajte se mjera, inspektori nastavljaju sa kontrolama

Inspektori u Republici Srpskoj su u posljednja četiri mjeseca izvršili više od 23.000 kontrola ugostitelja, od kojih je manje od jedan odsto kažnjeno, što pokazuje da se velika većina pridržava svih epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona, saopšteno je Udruženja poslodavaca ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma Srpske “Horeka”.

U saopštenju se ističe da to pokazuje da među ugostiteljima i hotelijerima vlada velika disciplina.

“Od velikog značaja je da poslovni subjekti rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, a s ciljem što lakšeg prevazilaženja teškoća izazvanih pandemijom”, navode iz “Horeke”.

U saopštenju se naglašava da će inspekcija nastaviti sa pojačanim kontrolama, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim časovima, sredstvima javnog prevoza, ali i drugim objektima gdje je veća frekvencija građana.

“Još jednom podsjećamo ugostitelje, hotelijere i druge privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost najbolja zaštita od širenja virusa, te ih pozivamo da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju”, napominje se u saopštenju.Ostavite komentar: