Učestvuju na Svetosavskom balu: Đajić i članovi Daun sindrom centra uživaju u Beču

18.01.2024. | 16:18

Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske i ambasador osoba sa Daunovim sindromom, boravi u Beču sa članovima Daun sindrom centra Banjaluka gdje će na Svetosavskom balu skupljati sredstva za ovo udruženje.

Đajić je najavio i dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Večeras se održava Svetosavski bal u Hofburg Palati, na kojem će se prikupljati sredstva za Udruženje mojih drugara, što me čini posebno srećnim! Očekujemo i dolazak našeg predsjednika, gospodina Milorada Dodika“, naveo ja Đajić na Fejsbuku.

Kako je rekao, pripreme idu svojim tokom, a imali su priliku da se druže sa glumcima i pjevačima koji će večeras nastupati.

„Ovaj dan smo maksimalno iskoristili pred glavni događaj za druženje, pa sam moje drugare vodio da probaju i poznate bečke kobasice“, istakao je Đajić.

Članovi Daun sindrom centra biće počasni gosti 25. Svetosavskog bala, a novčana sredstva prikupljena na balu biće im donirana u vidu pomoći.

„U septembru prošle godine upoznali smo ove iskrene duše iz Banjaluke, te odlučili da novčana sredstva prikupljena na 25. Svetosavskom balu budu njima uručena. Budite i vi dio projekta kojim ćemo za članove Daun sindrom centra iz Banjaluke obezbijediti kombi vozilo u vrijednosti od 20.000 evra. Ono će olakšati njihov svakodnevni život i putovanja do Jahorine, gdje rade u ugostiteljstvu, pružajući im na taj način priliku za samostalnost i radnu rehabilitaciju“, naveli su ranije organizatori Svetosavskog bala.