Učesnici iz BiH i regiona: U Drvaru počela smotra folklora

12.08.2022. | 21:04

U Drvaru je počela dvodnevna međunarodna smotra folklora “Amateri svome gradu” na kojoj će se predstaviti 20 kulturno-umjetničkih društava iz BiH i regiona.

Iz Amaterskog kulturno-umjetničkog društva /AKUD/ “Mira Lukač” iz Drvara, koje je organizator manifestacije, ističu da su ponosni na veliki broj učesnika koji će uveličati tradicionalnu smotru folklora, koja se održava 21. put.

Predsjednik AKUD-a “Mira Lukač” Radoslav Bosnić rekao je Srni da će na međunarodnoj smotri folklora nastupiti folkloristi iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

“Nastupiće kulturno-umjetnička društva iz Kikinde, Sečnja, Knina, Ervenika, Udbine, Splita, te iz Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Banjaluke, Prijedora, Bosanske Otoke i mnogi drugi naši prijatelji”, naveo je Bosnić.

Na večerašnjem koncertu u Radničkom domu u Drvaru nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Drvara, Sečnja i Kikinde.

Organizatori naglašavaju da je Drvarčanima u genima igra i pjesma i da će se potruditi da budu dobri domaćini, te da ugoste sve koji njeguju tradiciju i narodno stvaralaštvo.

Na međunarodnoj smotri folklora sutra od 18.30 časova u Radničkom domu predstaviće se 20 kulturno-umjetničkih društava, a od 17.30 časova predviđen je defile učesnika ulicama Drvara.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je opština Drvar.