Učenik i njegovo iskustvo borbe sa koronom: Marko Slišković je napisao najljepše pismo

Učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega Marko Slišković napisao je najljepše pismo na 50. Međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Svjetskog poštanskog saveza.

Pobjedniku je nagradu od 300 KM i mobilni telefon uručio izvršni direktor za IKT razvoj, prodaju i marketing u “Poštama Srpske” Zoran Protić, a sa 100 KM nagrađena je i Markova nastavnica maternjeg jezika Stanka Zovko.

Tema je bila “Napiši pismo članu porodice o svom iskustvu sa virusom korona”, a Slišković je upravo i pisao o tome šta mu se dešavalo dok je bolovao od kovida.

Protić je naveo da je ovo takmičenje usmjereno na učenike osnovnih škola širom BiH, a da ga sprovode “Pošte Srpske” sa druga dva poštanska operatera.

Prema njegovim riječima, ove godine na takmičenje su se prijavila 342 učenika, a izabrano je i nagrađeno 10 najboljih radova, dok su značajne nagrade dobila prva tri rada.

Drugo mjesto pripalo je učeniku Osnovne škole “Petar Petrović NJegoš” iz Bileće Pavlu Mihiću, koji je nagrađen sa 200 KM i mobilnim telefonom, a njegova nastavnica Branka Ivanišević sa 100 KM.

Treće mjesto i nagradu od 100 KM i mobilni telefon osvojila je učenica Osnovne škole “Čengić Vila 1” Sarajevo Emina Pajt. Eminina nastavnica maternjeg jezika Azra Rizvanbegović nagrađena je sa 100 KM.

Sedam učesnika dobilo je utješne nagrade – bežične slušalice i poklon pakete poštanskih operatera.

Za najkreativnije pismo odabran je rad učenice Azurdine Lušija iz Kaćina, koja je nagrađena bežičnim slušalicama i poklon-paketom poštanskih operatera.

Međunarodno takmičenje u pisanju pisama održava se svake godine, temu odredi Svjetski poštanski savez, a djeca širom svijeta šalju pisma poštanskim operaterima u svojim zemljama. Cilj takmičenja je podsticanje pismenosti i kreativnosti mladih, kao i upoznavanje o poštanskim uslugama.

Ove godine domaćin 50. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade su “Pošte Srpske”, a naredne godine to će biti Hrvatska pošta Mostar.

Ostavite komentar: