Učenici se na simboličan način oprostili od osnovne škole – VIDEO

Maturanti OŠ “Ivo Andrić” kraj osnovne škole obilježavaju na malo drugačiji način. Pošto je ove godine zbog aktuelne epidemiološle situacije izostalna redovna nastava i druženja, ali i proslave na kraju školske godine, ovi đaci su odlučili da završetak devetog razreda obilježe video snimkom.

U njemu su oni naveli kako su na početku ove školske godine vidjeli završetak osnovne škole, ali i čemu su se nadali. Poručuju da su bili „sretni u prvom momentu“ kada su saznali da je nastava prekinuta, jer su na taj način izbjegli, kako kaž,u kontrolne iz geografije ili da ne moraju učiti hemiju ili fiziku. Međutim, to oduševljenje nije dugo trajalo jer su ubrzo shvatili da njihovi životi više neće biti kao prije.

Naveli su da iz ove situacije izalze kao zrelije odraslije osobe.

Svoja iskustva u aktuelnoj situaciji su iznijeli i njihovi nastavnici. Tu je bilo, prije svega, žaljenje što oni neće imati mogućnost da proslave malu maturu kao što su to činile generacije ispred njih, ali i najljepše želje za uspjeh u daljem školovanju.

Stigle su i pohvale za đake. Prosvjetni radnici su ih pohvalili da su se veoma brzo prilagodili trenutnoj situaciji i pokazali veoma visok stepen informatičke pismenosti, koji im je omogućio da uče i rade u trenutnoj situaciji.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: