Uče posao za koji se obrazuju: Učenici dobojske Ekonomske škole dobili svoju banku

Baš kao prava banka izgleda kabinet praktične nastave u dobojskoj Ekonomskoj školi, u kojem će od septembra bankarski tehničari učiti posao za koji se obrazuju.

“Šalter ima svu potrebnu opremu za obavljanje platnog prometa sa fizičkim i pravnim licima, isplate i uplate u gotovom novcu, posjeduje brojač novca, detektor za novčanice, TV sa kursnom listom, štampač, sef za novac, brojač sitnog kovanog novca. Izvođenjem praktičnog dijela nastave u ovom kabinetu učenici će savladati oko 70 odsto svih bankarskih poslova, te će kada izađu iz ove škole biti dovoljno obučeni za rad u banci”, uvjerena je Nikolina Ristić, koja je završila treći razred Ekonomske škole.
“Baš je vjerodostojno, isto kao kod nas u banci. Ja sam se iznenadio nivoom opremljenosti, očekivao sam samo računare i monitore, ali vidim da imaju sve što je jednoj banci potrebno za rad”, kaže Siniša Ilić, direktor dobojske filijale Unikredit banke Banjaluka.
Kabinet je opremljen sredstvima Gradske uprave i Omladinske banke, a koristiće ga nova generacija bankarskih tehničara, koja će biti upisana tokom juna.
“Ovo je fin projekat koji će najviše koristiti učenicima u njihovom školovanju, ali koristiće i bankarima, jer će imati gotove kadrove, koji su spremni da sutra uđu u sistem i obavljaju posao za koji su obučeni”, naveo je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.
“Ove godine u planu je da upišemo 24 učenika u odjeljenje bankarski tehničar. Juče i prekjuče smo imali prva dva dana upisa i otprilike već po onom što smo planirali možemo reći sa sigurnošću da ćemo imati formirano odjeljenje”, izjavila je danas Tijana Vasiljević Stokić, direktorica Ekonomske škole, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: