U RS sutra počinje isplata penzija za mart 2020.

Komercijalne banke u Republici Srpskoj i JP „Pošte Srpske“ će sutra, 9. aprila, doznačiti 95 miliona KM neophodnih za isplatu martovskih penzija u RS, kao i za korisnike penzija van RS, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

– S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom korona virusa, korisnicima prava je omogućeno da se podizanje novčanih sredstava sa bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć osoba od povjerenja ili ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizovati radno vrijeme kada je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija RS na svojoj internet stranici objavilo je instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja sa bankovnih računa za lica sa navršenih 65 i više godina života koja su pod trenutnom zabranom i/ili ograničenjem kretanja na teritoriji RS, zbog sprječavanja širenja virusa korona, kao i obrazac punomoći.

 

Izvor.(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: