U poslijepodnevnim časovima ispaljeno 70 raketa sa 34 protivgradne stanice

Protivgradna preventiva Republike Srpske danas je dejstvovala sa 34 protivgradne stanice prilikom čega je ispaljeno 70 protivgradnih raketa.

Preventivno se djelovalo u poslijepodnevnim časovima na području nekoliko loklanih uprava u Srpskoj, saopšteno je iz tog preduzeća.

Dejstvovano je u Modriči sa jedne stanice jednom raketom, u Gradačcu je sa četiri stanice ispaljeno šest raketa, u Šamcu sa jedne stanice jedna raketa, u Donjem Žabaru sa jedne stanice takođe jedna raketa, u Pelagićevu sa tri stanice sedam raketa, u Brčko distriktu sa šest stanica 14 raketa, u Bijeljini sa 10 stanica 25 raketa, u Zvorniku sa šest stanica – sedam raketa raketa, u Ugljeviku sa jedne stanice, dvije rakete, a u Loparama sa jedne stanice dvije rakete.

– Danas smo na terenu imali jednu od rjeđih situacija, a to je generisanje nestabilnosti u istočnom strujanju. Najjači razvoji su bili u istočnom dijelu branjenog područja, dok je u zapadnom dijelu situacija bila vidno blaža. Osim jakih pljuskova sa grmljavinom i olujnog vjetra, pojava sugradice u pljusku je prijavljena na području lokalnih uprava Donji Žabar, Šamac, a pojava rijetkog grada u pljusku na području Bijeljine – navedeno je u saopštenju.

Današnje dejstvovanje je 23. po redu u sezoni, a do sada je je utrošeno ukupno 947 raketa.

Izvor.(Srna)

 

Ostavite komentar: