U Neumu kao u špicu sezone: Ni korona virus nije odbio turiste

Neumske plaže i dalje su dupke pune. Iako su mnogi mislili da će početak nove školske godine odvojiti Neum od turista, kao i činjenica da se u ovom gradu posljednjih dana bilježe slučajevi zaraze korona virusom, to se nije dogodilo.

Brojni građani BiH, ali i gosti iz Srbije i dalje uživaju u idili produženog ljeta.

Da su svi hoteli još gotovo popunjeni, potvrdila je Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum, kazavši da je identična situacija i s privatnim smještajem u ulicama Primorska i Mimoza.

“Hoteli su popunjeni skoro 90 odsto, a smještaj se može naći u privatnim objektima iznad magistrale. Situacija je gotovo identična onoj iz same špice sezone i svi su, od ugostitelja do izdavatelja, i više nego zadovoljni. Na početku su sva predviđanja bila pesimistična, međutim, ova sezona je, definitivno, iznad svih očekivanja. Istina, poslužilo nas je i lijepo vrijeme i, kako sada stvari stoje, ova situacija će potrajati skoro do konca septembra”, kazala je za Avaz Bogdanović.

Zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom ne krije ni neumski načelnik Živko Matuško. Sezona je bila izvrsna, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je Neum u aprilu i maju bio potpuno zatvoren.

“U odnosu na sva druga mjesta, odnosno turistička odredišta u Hercegovini, Neum je najbolje prošao. Tome u prilog ide i činjenica da je produžena i podsezona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u našem gradu boravi više turista. Sezonu su spasili domaći gosti, ali i oni iz brojnih gradova Srbije, uglavnom, Beograda, Novog Sada i Pančeva. Istina, malo smo pojačali epidemiološke mjere”, rekao je Matuško.

Davor Krešić, poznati neumski turistički radnik i predsjednik Udruženja hotelijera BiH, rekao nam je da, s obzirom na to da je izostala predsezona, mjesta za zadovoljstvo ima.

“Ako budemo imali 50 odsto od prošle godine, moći ćemo biti zadovoljni. Hoteli su i sada 90 odsto popunjeni i tome se, zaista, nismo nadali. Prognoze su vrlo dobre sve do konca mjeseca i vrata skoro svih hotela će biti otvorena do 1. oktobra”. rekao je Krešić.

Ostavite komentar: