U nedjelju skokovi sa Starog mosta: Dolazak potvrdili gradonačelnici Mostara, Sarajeva i Banjaluke

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru će u nedjelju 25. jula u gradu na Neretvi po prvi put okupiti na jednom mjestu gradonačelnike Mostara Marija Kordića, Sarajeva Benjaminu Karić i Banjaluke Draška Stanivukovića, potvrđeno je za Klix.ba.

Predsjednik kluba skakača u vodu Mostari Lorens Liston rekao je kako su iz ovog kluba pozvali na mostarske skokove gradonačelnike tri najveća grada u BiH, sa željom da budu njihovi gosti i uživaju u tradiciji grada na Neretvi koja je duga 455 godina.

“Ideja Kluba skakača u vodu Mostaru je bila da po prvi put na jednom mjestu okupimo gradonačelnike tri najveća grad u BiH u okruženju koje nema veze sa politikom i da pošaljemo jednu pozitivnu sliku iz Mostara. Raduje me da su se svi rado odazvali našem pozivu i potvrdili svoje dolaske, a time pokazali i da su prepoznali značaj ovog tradicionalnog događaja u Mostaru”, kaže Listo za Klix.ba.

Ističe da će gradonačelnici Mario Kordić, Benjamina Karić i Draško Stanivuković kao gosti Skokova sa Starog mosta u Mostaru prema protokolu biti predstavljeni publici, ali ne želim da se njihov dolazak veže za bilo kakve političke konotacije.

“Mi smo ih pozvali da uživaju uz Stari most i naše tradicionalne skokove. Nadam se da će se svi složiti sa tim da treba pomoći našu tradiciju, održati i očuvati ove skokove, jer oni predstavljaju uz Mostar i čitavu Bosnu i Hercegovinu širom svijeta”, kaže Listo.

Pozivao je i gledaoce da dođu u što većem broju na plato ispod Starog mosta jer kako ističe zaista će imati šta vidjeti.

“Nastupiće oko 50 skakača, a tačan broj takmičara biće poznat na sam dan skokova kad će svi kandidati proći ljekarski pregled. Imaćemo vrhunske skakače, među kojima će po prvi put nastupiti i neki od mladih skakača iz Mostara i moram reći da će biti zaista neizvjesno sve do zadnjeg skoka”, utvrdio je prvi čovjek mostarskih skokova.

Podsjetimo da se ove godine mostarski skokovi održavaju kao trodnevna manifestacija, a centralna svečanost i takmičenje za titulu mostarske laste u skokovima na glavu sa Starog mosta u Neretvu kao i u skokovima na noge počinje u nedjelju 25. jula u 16 sati, a uz publiku prati će ih pod budnim okom stručni žiri.

Ostavite komentar: